Deze balsamico is niet gecertificeerd, daarom moeten we hem "Balsamico Condiment" noemen, De certificering schrijft nu eenmaal voor dat deze maar liefst 100 jaar gerijpte Balsamico dan 'gewoon' een Extravecchio DOP was genoemd. Lees meer
De 100 jaar gerijpte Gocce Balsamico Condiment wordt volgens exact dezelfde methode gemaakt als de DOP Balsamico. Volgens die traditie op houten vaten minimaal 100 jaar gerijpt met geen enkele toevoeging. Alles puur natuur. Toch is hij niet gecertificeerd, daarom moeten we hem "Balsamico Condiment" noemen. Waarom dan geen DOP certificering? De certificering schrijft nu eenmaal voor dat deze maar liefst 100 jaar gerijpte Balsamico dan 'gewoon' een Extravecchio DOP was genoemd en in het verplichte 100ml flesje was verpakt. Er is geen speciale certificering voor 100 jaar gerijpte balsamico.
De smaak is verfijnd door het bewaren in vaten van 7 verschillende bomen (Jeneverbes, Kers, Eik,
Acacia, Moerbeiboom, Kastanje, Ashtree) en is minimaal 100 jaar gerijpt.
Over de maker :
De azijnboerderij van Gocce begon zijn activiteiten in de 18e eeuw, maar is vanaf het midden van de 19e eeuw gespecialiseerd in de productie van balsamicoazijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van de eigen grondstoffen. In feite is de boerderij omgeven door 10 hectare wijngaarden, voornamelijk met de druivensoorten Trebbiano (witte druif) en Lambrusco (rode druif). Het is een gesloten kringloopboerderij omdat alle productiestappen in dezelfde fabriek plaatsvinden.
De balsamicoazijn is een zeer unieke smaakmaker, die in beperkte hoeveelheden wordt geproduceerd omdat deze verband houdt met de geografische gebieden Modena en Reggio Emilia. Het lijkt er in feite op dat het bijzondere klimaat van deze regio, met hoge thermische schokken tussen de zeer hete zomer en de koude winter, ervoor zorgt dat de druivenmost onder de beste omstandigheden kan fermenteren en rijpen volgens de traditionele methoden. Deze traditie wordt doorgegeven door de familie Leonardi, die jaar na jaar dezelfde productiecyclus van hun balsamicoazijn herhaalt, waardoor een altijd hernieuwde emotie ontstaat.
Gebruik : Fantastisch bij elk hartig of zoet gerecht. Van voorgerecht tot nagerecht, ook puur te genieten op een theelepel als digistief
Inhoud | 50ml |
Land van herkomst | Italië |