Een luxe cadeau voor de foodie.
15 jaar gerijpte Balsamico Condiment in prachtige fles (met kristallen afgezet) in het rood fluwelen geschenkdoosje. De keuze van de maker.
250ml
Lees meer
De Gocce Balsamico Red Velvet is volgens de traditie op houten vaten minimaal 15 jaar bewaard. Geen enkele toevoeging. Alles puur natuur. Het betreft een Riserva, de keuze van de maker zelf.
De smaak is verfijnd door het bewaren in vaten van 7 verschillende bomen (Jeneverbes, Kers, Eik,
Acacia, Moerbeiboom, Kastanje, Ashtree) en is minimaal 15 jaar gerijpt.
Over de maker :
De azijnboerderij van Gocce begon zijn activiteiten in de 18e eeuw, maar is vanaf het midden van de 19e eeuw gespecialiseerd in de productie van balsamicoazijn, waarbij gebruik wordt gemaakt van de eigen grondstoffen. In feite is de boerderij omgeven door 10 hectare wijngaarden, voornamelijk met de druivensoorten Trebbiano (witte druif) en Lambrusco (rode druif). Het is een gesloten kringloopboerderij omdat alle productiestappen in dezelfde fabriek plaatsvinden.
De balsamicoazijn is een zeer unieke smaakmaker, die in beperkte hoeveelheden wordt geproduceerd omdat deze verband houdt met de geografische gebieden Modena en Reggio Emilia. Het lijkt er in feite op dat het bijzondere klimaat van deze regio, met hoge thermische schokken tussen de zeer hete zomer en de koude winter, ervoor zorgt dat de druivenmost onder de beste omstandigheden kan fermenteren en rijpen volgens de traditionele methoden. Deze traditie wordt doorgegeven door de familie Leonardi, die jaar na jaar dezelfde productiecyclus van hun balsamicoazijn herhaalt, waardoor een altijd hernieuwde emotie ontstaat.
Gebruik : salades, eieren en omeletten, gekookte, gefrituurde en gebakken aardappelen, risotto, gegrilde of gegrilde groenten, gerookte zalm, vlees- of vistartaar, charcuterie, kaviaar, Foie Gras, fingerfood, pizza, sushi, gekookt of BBQ-vlees, kaas, ijs, pannenkoeken, aardbeien, cheesecake, gepocheerd fruit. Een theelepel aan het einde van de maaltijd als digestief