• Lorem ipsum

De Olijfolie Shop zoekt, proeft, keurt, selecteert, importeert en levert top kwaliteiten olijfolie aan groothandel, horeca, retail en consument.

"Ik ben als kind in een ketel met olijfolie gevallen, anders kan ik mijn fascinatie voor dit vloeibare goud niet verklaren. Ik bezocht de boeren en nam zoveel mogelijk mee naar huis. Eerst voor eigen gebruik, later voor allerlei mensen in mijn omgeving. Eind 2008 ontstond het idee om een kleine webshop te beginnen, bij de start met slechts drie soorten Extra Vierge. Alle drie zitten ze nog altijd in mijn assortiment en behoren ze nog altijd tot de best lopende producten. In 2011 liet ik de horeca kennis maken met mijn verschillende olijfolies en het werd een instant succes"

Nico van Donkelaar schenkt olijfolieImporteur, groothandel, B2B leverancier en webwinkel

Inmiddels leveren wij aan minimaal 36 Michelinsterren en in totaal aan ruim 150 restaurants. We zijn importeur voor verschillende groothandels, wij zijn groothandel voor de Horeca en Retail, we zijn leverancier van relatiegeschenken en promotieartikelen voor het bedrijfsleven en nog altijd een webwinkel voor de particulier.

Geen merk

De Olijfolie Shop vertegenwoordigt geen merk. We leveren niet 1 soort olijfolie uit 1 land, uit 1 streek. We gaan simpelweg op zoek naar de lekkerste in het hele Mediterrane gebied. Het liefst moet de olijfolie en/of de maker een mooi verhaal hebben. Dan word ik helemaal happy. Zo ontstaat er een uitgebreid assortiment waarin goed rekening wordt gehouden met de kwaliteit, de smaak, de prijs en de toepasbaarheid in de keuken.

Het team

Tot het team van De Olijfolie Shop reken ik ook mijn leveranciers, de olijfoliemakers uit Spanje, Frankrijk, Italië en Griekenland. Met hen heb ik constant overleg.  Ook natuurlijk met de vele (top) chefs die hun mening over nieuw ontdekte olijfolies en andere delicatessen geven. Tot slot nog een groep specialisten met expertise en ervaring in internetsites, content management, zoekmachines, fotografie, enzovoort.

We zetten ons dagelijks in om de mooiste olies voor een zo vriendelijk mogelijke prijs bij onze klanten te krijgen, of u nu een foodie bent, een restaurateur, retailer of groothandel. Heeft u vragen schroom dan niet de telefoon te pakken of een mailtje te sturen.

Ik wens u een goed geolied verblijf op onze site.

Nico van Donkelaar
Olijfoliefluisteraar

De term fluisteraar wordt vaak gebruikt om iemand te beschrijven die zo goed kan communiceren met en afstemmen op een bepaald vakgebied of product, dat ze als het ware de taal ervan "verstaan" en de geheimen ervan kunnen "ontsluieren." De term komt oorspronkelijk uit de dierentraining, zoals in "paardenfluisteraar" (iemand die intuïtief aanvoelt wat een paard nodig heeft en hoe het behandeld wil worden).
Bij een olijfolie fluisteraar gaat het niet om echte fluisteringen, maar om het bijna intieme, gevoelige begrip van de fijnere details van olijfolie. Het impliceert een diep respect voor het product en een bijzondere vaardigheid om de kwaliteiten ervan naar boven te brengen en uit te leggen aan anderen.